Lisy na ovocie

Najpredávanejšie

detail 545 zoom[1]
 
39 €
(32,50 € bez DPH)
lis hydraulic 18l 6 z5[1]
 
329 €
(274,17 € bez DPH)
detail 544 zoom[1]
 
29 €
(24,17 € bez DPH)
lis hydraulic 50l 1 z1[1]
 
499 €
(415,83 € bez DPH)
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozno, s rámom
 
204 €
(170 € bez DPH)
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozno
 
106,44 €
(88,70 € bez DPH)
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozno, s rámom
 
184,80 €
(154 € bez DPH)
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozno
 
162 €
(135 € bez DPH)
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozno
 
138 €
(115 € bez DPH)
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozno
 
74,40 €
(62 € bez DPH)
10 položiek celkom
detail 545 zoom[1]
32,50 € bez DPH
39 €

Vložky do lisu sa používajú tiež na priemyslové lisovanie a vynikajú maximálnou tlakovou odolnosťou a zároveň čistotou...

Kód: TV50L
lis hydraulic 18l 6 z5[1]
274,17 € bez DPH
329 €

Menši, ale veľmi šikovný a robustný lis s hydraulickou bábikou 2t umiestnenú vo spodu koša. Jeho výhodou je vynikajúca manipulácia...

Kód: LOH2T18L
detail 544 zoom[1]
24,17 € bez DPH
29 €

Vložky do lisu sa používajú tiež na priemyslové lisovanie a vynikajú maximálnou tlakovou odolnosťou a zároveň čistotou...

Kód: TV18L
lis hydraulic 50l 1 z1[1]
415,83 € bez DPH
499 €

Lis masívna konštrukcia s bábikou 5t umiestnenou navrch koša. Jednoduchá konštrukcia pre maximálny objem a výkon, ale zároveň s...

Kód: LOH5T50L
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozno, s rámom
170 € bez DPH
204 €

Kód: ST221589
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozno
88,70 € bez DPH
106,44 €

Kód: ST221585
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozno, s rámom
154 € bez DPH
184,80 €

Kód: ST221588
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozno
135 € bez DPH
162 €

Kód: ST221587
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozno
115 € bez DPH
138 €

Kód: ST221586
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozno
62 € bez DPH
74,40 €

Kód: ST221900

V závislosti na forme spracovania ovocia a zeleniny rozoznávame 3 základné typy. Nie každý dokáže odšťaviť všetky typy ovocia.

Odstredivkové – alebo aj centrifúgy. Princíp odšťavenia spočíva v tom, že ovocie a zeleninu najskôr nasekajú, či nastrúhajú, a potom sa vďaka odstredivej sile z tejto masy poriadne oddelí šťava od dužiny. Je to najklasickejší spôsob odšťavenia, vhodný pre skoro všetky typy ovocia a zeleniny. Treba si však dať záležať na jemnosti sitka. Majú však nižšiu výťažnosť a väčší odpad.

Tlakové lisy – tieto zariadenia najskôr ovocie a zeleninu rozdrvia a následne vzniknutú masu pretlačí hriadeľ cez sitko. Zaň prejde len šťava, kým pevnejšie kúsky ostávajú na druhej strane.

V prípade, že sitko zameníte za pevný diel, teda akoby stenu, vzniká z tlakového lisu homogenizér. Ten tvorí z rozdrvenej masy s rôznymi kúskami homogénnu zmes, teda niečo ako pyré.

Dve ozubené kolieska majú medzi sebou štrbinku veľkosti len 0,1 mm, čo sa postará o perfektne vylisovanú šťavu dokonca z orieškov alebo semienok, či lístkov. Cena tohto zariadenia je však vyššia.

Mechanické – ich princíp fungovania je veľmi podobný tlakovým odšťavovačom, len sa pri nich využíva ľudská sila. Rovnako teda plody najskôr rozdrobia a potom, pomocou takzvaného šnekového skrutkovania, z nich lisujú šťavu.

Citrusovače – sú samostatnou kategóriou odšťavovačov, pretože fungujú len s citrusmi. Základné zariadenie na takéto odšťavovanie citrusov je bez mechanického pohonu. Existujú však aj elektrické, kvalitnejšie odšťavovače citrusov. Nedajú sa však použiť na odšťavenie iných plodov, sú teda len jednoúčelové.