Lisy na ovocie

Najpredávanejšie

detail 544 zoom[1]
 
35 €
(29,17 € bez DPH)
detail 545 zoom[1]
 
47 €
(39,17 € bez DPH)
lis hydraulic 50l 1 z1[1]
 
649 €
(540,83 € bez DPH)
lis hydraulic 18l 6 z5[1]
 
499 €
(415,83 € bez DPH)
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozno
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozno
Vypredané
Kód: ST221585
109,44 €
(91,20 € bez DPH)
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozno, s rámom
193,80 €
(161,50 € bez DPH)
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozno, s rámom
175,56 €
(146,30 € bez DPH)
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozno
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozno
Vypredané
Kód: ST221587
161,88 €
(134,90 € bez DPH)
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozno
142,50 €
(118,75 € bez DPH)
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozno
85,50 €
(71,25 € bez DPH)
10 položiek celkom
detail 544 zoom[1]
29,17 € bez DPH
35 €

Vložky do lisu sa používajú tiež na priemyslové lisovanie a vynikajú maximálnou tlakovou odolnosťou a zároveň čistotou...

Kód: TV18L
detail 545 zoom[1]
39,17 € bez DPH
47 €

Vložky do lisu sa používajú tiež na priemyslové lisovanie a vynikajú maximálnou tlakovou odolnosťou a zároveň čistotou...

Kód: TV50L
lis hydraulic 50l 1 z1[1]
540,83 € bez DPH
649 €

Lis masívna konštrukcia s bábikou 5t umiestnenou navrch koša. Jednoduchá konštrukcia pre maximálny objem a výkon, ale zároveň s...

Kód: LOH5T50L
lis hydraulic 18l 6 z5[1]
415,83 € bez DPH
499 €

Menši, ale veľmi šikovný a robustný lis s hydraulickou bábikou 2t umiestnenú vo spodu koša. Jeho výhodou je vynikajúca manipulácia...

Kód: LOH2T18L
Lis Harvester FP12, 12 lit, na hrozno
91,20 € bez DPH
109,44 €

Kód: ST221585
Lis Harvester CFP18, 18 lit, na hrozno, s rámom
161,50 € bez DPH
193,80 €

Kód: ST221589
Lis Harvester CFP12, 12 lit, na hrozno, s rámom
146,30 € bez DPH
175,56 €

Kód: ST221588
Lis Harvester FP30, 30 lit, na hrozno
134,90 € bez DPH
161,88 €

Kód: ST221587
Lis Harvester FP18, 18 lit, na hrozno
118,75 € bez DPH
142,50 €

Kód: ST221586
Lis Harvester FP06, 06 lit, na hrozno
71,25 € bez DPH
85,50 €

Kód: ST221900

V závislosti na forme spracovania ovocia a zeleniny rozoznávame 3 základné typy. Nie každý dokáže odšťaviť všetky typy ovocia.

Odstredivkové – alebo aj centrifúgy. Princíp odšťavenia spočíva v tom, že ovocie a zeleninu najskôr nasekajú, či nastrúhajú, a potom sa vďaka odstredivej sile z tejto masy poriadne oddelí šťava od dužiny. Je to najklasickejší spôsob odšťavenia, vhodný pre skoro všetky typy ovocia a zeleniny. Treba si však dať záležať na jemnosti sitka. Majú však nižšiu výťažnosť a väčší odpad.

Tlakové lisy – tieto zariadenia najskôr ovocie a zeleninu rozdrvia a následne vzniknutú masu pretlačí hriadeľ cez sitko. Zaň prejde len šťava, kým pevnejšie kúsky ostávajú na druhej strane.

V prípade, že sitko zameníte za pevný diel, teda akoby stenu, vzniká z tlakového lisu homogenizér. Ten tvorí z rozdrvenej masy s rôznymi kúskami homogénnu zmes, teda niečo ako pyré.

Dve ozubené kolieska majú medzi sebou štrbinku veľkosti len 0,1 mm, čo sa postará o perfektne vylisovanú šťavu dokonca z orieškov alebo semienok, či lístkov. Cena tohto zariadenia je však vyššia.

Mechanické – ich princíp fungovania je veľmi podobný tlakovým odšťavovačom, len sa pri nich využíva ľudská sila. Rovnako teda plody najskôr rozdrobia a potom, pomocou takzvaného šnekového skrutkovania, z nich lisujú šťavu.

Citrusovače – sú samostatnou kategóriou odšťavovačov, pretože fungujú len s citrusmi. Základné zariadenie na takéto odšťavovanie citrusov je bez mechanického pohonu. Existujú však aj elektrické, kvalitnejšie odšťavovače citrusov. Nedajú sa však použiť na odšťavenie iných plodov, sú teda len jednoúčelové.